2017. március 25.
 
     
 Szavazás
Szeretnél részt venni ifjúsági cserén?
Igen, Nyugat-Európa érdekel
Igen, Észak-Európa érdekel
Igen, Dél-Európa érdekel
Köszi, most kihagyom
 
 Rólunk írták
Reklámarcú képviselők
Bordánynak új ifjúsági polgármestere lett
Bordányban interneten választottak a fiatalok
-->régebbi cikkek

bordánynet.hu


11.16 Cikk küldése e-mailben
Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati választások    Az idén négy év után ismét interneten adhatjátok le szavazataitokat az ifjúsági önkormányzati választásokon. A szavazás így sokkal gazdaságosabb és gyorsabb, és azt is tudjuk, hogy sokkal szívesebben szavaztok elektronikusan, mint papíralapon. Ráadásul akár az iskolából, könyvtárból, a Bordányi Ifjúsági Információs Pontból vagy otthonról is leadhatjátok a voksokat.

Nyolc évvel ezelőtt tért át az ifjúsági önkormányzat a korábbi számítógépes, illetve az azt megelőző papír alapú szavazásról az internetes szavazásra. A korábban a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség által kifejlesztett szavazóprogram újabb ráncfelvarrásokon esik át, de továbbra is ellátja feladatát. A napokban kerül kipostázásra a papír alapú választási értesítő, amelynek címzését már ennek a szoftvernek a segítségével készíti el a háromtagú választási bizottság. Ezeket a KÖR postán keresztül juttatjuk el nektek.

Ezt követően a jelöltállítás, az ezzel kapcsolatos adminisztráció is ezen a platformon zajlik majd, és december 16-án négyszázharminchárom 12-25 év közötti bordányi fiatal szavazhat az erre a célra kialakított szavazófelületen. Reméljük te is köztük leszel és szavazol!

A jelöltállítást követően a kampány a szavazást megelőző tíz napban tart majd, a korábbi tapasztalatok szerint a fiatalok nagy része ezt is interneten, sok esetben csak a közösségi oldalak használatával oldja meg. Noha a választási alapokmány lehetővé teszi a plakátolást, szórólapozást, választási fórumok tartását, erre igazából csak az első, 2000-ben megtartott választások alkalmával volt példa. Az új generáció már a hálózaton keresztül vesz részt a demokráciában. De minden lehetséges! A legfontosabb, hogy minél többen menjenek el szavazni!

Az ifjúsági polgármester mellé négy ifjúsági képviselőt is választhattok, az ő mandátumuk a korábbiakhoz hasonlóan négy évre szól. A tét nagy, hiszen az öt fiatal képviseli a fiatalok érdekeit a településen. Dönthet az önkormányzat által biztosított támogatás felhasználásáról, véleményt formálhat a települési önkormányzat által tárgyalt, a fiatalokat érintő ügyekben. Az ifjúsági testület egy tagja Bordányban rendszeresen meghívást kap a települési önkormányzat üléseire, külső tagja az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottságnak. De például a szokásjog alapján a fiatalok által választott testület terjeszti elő a település ifjúságpolitikai koncepcióját is.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Választások esemény naptára

November 21. (hétfő) A választási névjegyzék közzététele

November 25-ig (péntek) A választópolgárok értesítése a választásokról, a névjegyzékbe való felvételről, illetve a szavazás menetéről

November 26. (szombat) Ajánlások gyűjtésének megkezdése

December 6. (kedd) Ajánlások gyűjtésének határideje

December 9. (péntek) A választás kitűzése, a kampány kezdete

December 16. (péntek) A választás napja. Szavazni 9-19 óra között lehet!További információk az ifjúsági önkormányzatról:

http://bordany.com/index.php/ifjusag/

http://bordanynet.hu/index.php?content=ifjo

További információk a jelenlegi képviselőkről:

http://www.bordanynet.hu/index.php?content=ifjk

A bordányi ifjúsági önkormányzat alapokmányai:

http://www.bordanynet.hu/index.php?content=dokument 
A vidék nagykövetei Bordányban
Lezajlott a leköszönő önkormányzat utolsó ülése
Megkezdődött a választás
Megkezdődött a jelölési időszak
Gyermekjogi képzés zajlott a biip-ben
A jövő a jelen Észtországban (+ videó)
-->hírarchívum
 
 
 
Hová kerüljön sportpark, szabadtéri kondipark Bordányban?
Jó lenne, ha lenne (erre lenne még szüksége a fiataloknak)
Bordányi Szabadegyetem-témajavaslatok
 
 
 
 
 
 
 
travesti istanbul hd belgesel yerli paranormal hikayeler butik dershane
GYIF?KUSZA 2004-2008